Hvornår, Hvordan og hvem?
En ”tosset” ide blev starten på noget stort
Hvornår, Hvordan og hvem?
En ”tosset” ide blev starten på noget stort
Hvornår, Hvordan og hvem?
En ”tosset” ide blev starten på noget stort
Previous slide
Next slide

Den "tossede" idé

Første festival i 1995

Uldum Gademusik Festival blev første gang afholdt i 1995 og havde sit udspring i folkemusikkurserne på Uldum Højskole med musiklærer Flemming Sønderup i spidsen.

”Jeg spurgte derfor de handlende i Uldum, om de kunne lave en gågade, så skulle vi nok komme og spille. De var med på ideen. Jeg forestillede mig, at vi kaldte det ”Lang lørdag i Uldum”, men andre mente, at ”Uldum Gademusikant Festival” lød bedre.”

Citat, Flemming Sønderup.

Med Flemming Sønderup i spidsen og stor imødekommenhed fra de handlende startede Danmarks folkelige festival, som vi nu kender som ”Uldum Gademusik Festival”. Fundamentet var ikke det stærkeste, men viljen til at glæde og fornøje andre var der.

Årene er gået, festivalen er vokset og vokset og fremstår nu som en professionel endagsfestival, der på trods af de 10 scener og flere hundrede sangere, musikere, gøglere og dansere stadigvæk formår at skabe den hyggelige stemning, som det voksende publikum er så begejstret for.

Festivalen præsenterer et bredt udvalg af amatørmusikere og -dansere fra både Danmark og udlandet suppleret med en håndfuld professionelle.
 
Festivalen afholdes i Uldum den første lørdag i juli og er baseret på frivillig arbejdskraft fra indbyggerne i Uldum og omegn.

Lidt info om vores festival

Stregtegning af et rødt hjerte

De frivillige

På dagene omkring festivalen hentes forstærkningen ind - ca. 200 frivillige træder til og sammen skabes rammerne om Uldum Gademusik Festival.

Stregtegning af en pose penge

Vi støtter lokale initiativer

Vi donerer overskuddet til lokale foreninger og initiativer.

Idémanden til Uldum Gademusik Festival, Flemming Sønderup, samt Villy Søvndal

idémanden

Flemming Sønderup fik en “tosset” ide, der voksede sig større og større…