Pressemeddelelse
Vi er tilbage

16. februar 2023

Uldum Gademusik Festival er tilbage
Den 1. juli 2023 fra kl. 11.00-18.00 er Uldum Gademusik Festival tilbage – dog i et revurderet format.
Efter flere års aflysninger, pga. sygdom, Corona og mangel på frivillige, så er bestyrelsen bag festivalen i fuld gang med at arrangere dette års udgave.

Af logistiske og ikke mindst praktiske årsager, så har vi været nødt til at revurdere festivalens koncept, hvorfor festivalen i år vil finde sted på Uldum Stadion.
Vores erfaring siger os, at når vi piller ved ”det gamle koncept”, så bliver en del meget skuffede og kan ikke forstå, hvorfor vi ikke bare gør som tidligere – det fungerede jo, og der var ingen bestyrelse, der brokkede sig over gravearbejde og mangel på frivillige.
Sagen er den, at hvis vi skal kunne arrangere en festival, så er vi nødt til at se på, hvad der er praktisk muligt for os. Vi ser kun én mulighed, det er at afholde festivalen på stadion.
Vi er klar over, at nogle bliver skuffede over vores beslutning, men de skal vide, at det er en velovervejet beslutning.

Hvorfor på Uldum stadion?
I byen bliver en stor del af festivalområdet (byens gader) først spærret af et par timer før festivalens start; dette betyder, at der skal arbejdes meget hurtigt for at få opbygget festivalområdet med scener, barer, kræmmere, madboder, veteranbiler m.m.
Samtidig skal der igen arbejdes meget hurtigt, når festivalen er forbi, idet afspærringen af gaderne ophører, så festivalområdet skal ryddes på ”nul komma fem”.
På Uldum stadion har vi mulighed for at starte opbygningen af festivalpladsen flere dage før, vi afholder festivalen; og når festivalen er forbi, har vi også mere tid til at få ryddet pladsen.
At vi har mere tid til at opbygge og ikke mindst nedtage festivalområdet betyder, at færre frivillige kan klare denne opgave. Dette skal dog ikke misforstås, vi har stadigvæk brug for flere frivillige.

Men bliver det en helt ny festival?
Festivalpladsen kommer til at ligge et andet sted i Uldum by, der kommer ikke 17 scener, og vi kan heller ikke genskabe byens hyggelige, små gader og fine bygninger – men nej, det bliver ikke en helt ny festival.
Festivalpladsen bygges op omkring 2 scener, hvor gamle kendinge på skift vil optræde.
Samtidig genskaber vi vores populære dansescene, så vi i løbet af dagen vil kunne præsentere diverse fantastiske dansegrupper. De mange flotte veteraner – biler, motorcykler m.m. – har også altid været en oplevelse for alle aldre, så dem håber vi også på at se mange af. De købelystne får mulighed for at gøre et kup, når vi igen byder kræmmere velkommen til kræmmermarked.
Bliver man småsulten og tørstig i løbet af dagen, så vil der også være et udvalg af mad og drikke.
Ét er helt sikkert, vi vil gøre vores absolut bedste for at skabe en rigtig god dag for alle.
 
Efterfest
Vores ide er at skabe en hel dag med god musik og fantastisk stemning i Uldum. Det vil vi gøre ved at invitere til Uldum Gademusik Festival på Uldum stadion fra kl. 11.00-18.00, herefter er vi i dialog med byens beværtninger omkring at invitere til efterfest “inde i byen” – hér vil festen kunne fortsætte lige så længe, som de forskellige beværtninger har lyst.
Tænk sig, hvis Uldum kan arrangere og tilbyde levende musik fra formiddag til den lyse morgen – det er der ikke mange andre byer, der kan…

Folkene bag
Til vores seneste generalforsamling skete en udskiftning i vores bestyrelse – en gik og en ny blev valgt ind, hvilket vi var meget glade for, idet vi har mange opgaver, som vi i løbet af året skal løse. Desværre har sygdom gjort, at vores nye bestyrelsesmedlem har måttet trække sig, så vi er nu 7 Uldum-borgere, der vil gøre vores bedste for at arrangere en rigtig god og hyggelig festival.
Kan du finde tid til at hjælpe med en lille eller stor opgave, så meld dig som frivillig – vi har mange opgaver både før, under og efter festivalen.

Vi ses til en revurderet udgave af Danmarks hyggeligste festival.


Med venlig hilsen
Uldum Gademusik Festival